Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Praat maar raak / Re: Niet overgaan Havo en niet ingeschreven op Mbo
« Laatste bericht door Happy_Man Gepost op 11 juli 2018, 11:24:38 »
Hai, ik denk dat je iets te licht over de situatie nadenkt.

In de eerste plaats begrijp ik niet dat het als een verrassing komt voor je dat je niet over bent. Ik heb ook op school gezeten en wist altijd wel waar ik aan toe was.
Verder bestaat de mavo volgens mij al een jaar of 20 officieel niet meer.Helaas zijn er een aantal scholen die menen een vmbo-t opleiding een mavo opleiding te mogen noemen omdat vmbo een minder prettige naam heeft terwijl het opleidingsniveau niet te vergelijken is met de oorspronkelijke mavo

Je bent niet in het bezit van een starterskwalificatie. Dit betekend dat, wanneer je tussen nu en je 29e levensjaar een aanspraak wilt maken op een bijstands of WW-uitkering, je deze niet zult krijgen en je naar school wordt gestuurd met de mededeling dat het DUO meebetaald aan je opleiding en je daar ook een lening kunt krijgen. Wanneer ik het goed heb krijg je van het DUO voor een MBO2 opleiding trouwens nog een schenking en hoef je deze niet terug te betalen.

Verder heeft het kabinet plannen om de leeftijd voor het hebben van een verplichte starterskwalificatie te verhogen naar 21 jaar. Het zou dus zo maar kunnen dat je volgend jaar (of over 2 jaar) opeens wel weer leerplichtig bent.

Op het internet kwam ik het volgende tegen, misschien dat het slim is om jezelf daar eens in te verdiepen :
Citaat
RMC voor jongeren van 18 tot 23 jaar zonder startkwalificatie

Jongeren van 18 tot 23 jaar zonder startkwalificatie, vallen onder de RMC-wet (Regionale Meld- en Coƶrdinatiefunctie Voortijdig Schoolverlaten). Jongeren die zijn aangemeld bij de RMC worden geholpen en gestimuleerd om terug naar school te gaan of om werk te vinden waarbij ze een diploma kunnen halen. Op de website www.aanvalopschooluitval.nl is informatie te vinden over de aanpak van schooluitval.
2
Praat maar raak / Niet overgaan Havo en niet ingeschreven op Mbo
« Laatste bericht door smoofmick Gepost op 06 juli 2018, 13:40:05 »
Hallo,

Vorig jaar ben ik geslaagd voor mijn Mavo diploma. Dit jaar heb ik gekozen om verder te gaan naar 4 Havo puur omdat ik niet wist welke Mbo opleiding bij mij zou passen. Ik moest mij voor 1 april inschrijven voor een Mbo opleiding alleen heb ik dit niet gedaan omdat ik dacht dat ik toch over zou gaan en ik wou geen opleiding kiezen waar ik spijt van zou krijgen. Nu blijkt dat ik er erg slecht voor sta en de kans dat ik overga naar 5 Havo nihil is.

Mijn vraag is wat ik nu het beste kan doen? Ik heb dingen gelezen over starkwalificatie enzo maar ik snap er geen barst van. Zelf ben ik 18 jaar dus niet leerplichtig, ik heb een Mavo diploma op zak alleen sta ik niet ingeschreven voor een Mbo. Moet ik nu wachten tot dat ik mij kan inschrijven en raak ik in de problemen omdat ik nu geen studie heb?

Alvast bedankt voor jullie reactie.
3
Vragen, Opmerkingen of Klachten / Re: Normaal?
« Laatste bericht door Happy_Man Gepost op 15 juni 2018, 23:45:12 »
Hallo Annick,

Van harte welkom hier op het forum.
Ik denk dat je wel gezien hebt dat we hier echt niet op een jaartje kijken, zelf ben ik nog ouder :)

Ik ben zo vrij geweest om je geboortedatum aan te passen in je profiel zodat het in ieder geval een klein beetje in de buurt van je werkelijke leeftijd wordt weergegeven op de site.

Wie bepaalt er wat er normaal is en wat niet, wie stelt de norm ?

Persoonlijk vind ik 4 Ć” 5 maal daags een beetje veel maar wanneer jij jezelf daar prettig bij voelt is er toch niets aan de hand ? Ik ben er wel vrij zeker van dat zeker niet iedereen dit zo vaak doet.
Daar komt nog bij dan een meisje veel minder moeite heeft met vaak klaarkomen dan een jongen. Een jongen heeft na zijn hoogtepunt echt even een hersteltijd nodig.

Heb je nog meer vragen ? Stel ze gerust.
4
Vragen, Opmerkingen of Klachten / Re: Angst
« Laatste bericht door Annick Gepost op 15 juni 2018, 23:42:17 »
Hallo Anonlady,

Wat vervelend! Maar als het tussen jullie niet iets word, word het hem natuurlijk niet.
Er is niks om je zorgen over te maken, als het echte vriendinnen zijn zullen ze dit niet zomaar vertellen. Maak je er niet te druk over, als ze er iets over vragen. Zeg je gewoon "we vonden elkaar gewoon niet leuk" En het is erg normaal dat je niet met iedereen verkeering ( of meer ) Kan krijgen dus ze zullen het wel begrijpen.

Groetjes, Annick
5
Vragen, Opmerkingen of Klachten / Normaal?
« Laatste bericht door Annick Gepost op 15 juni 2018, 23:34:41 »
Hallo allemaal,
Ik ben Annick, net 20 jaar (In prencipe geen tiener meer)

Ik heb een vraag, want ik twijfel heel erg of het normaal is om 4/5 keer per dag te vingeren. En eigelijk de hele dag met de behoefte loopt ( zin ) Om het weer te doen. Is dit normaal? Of doet (bijna) iedereen dit ongeveer zo?
6
Problemen op School / Re: Eindfeest, ik mag niet komen ?
« Laatste bericht door Happy_Man Gepost op 06 juni 2018, 17:31:07 »
Hallo Winner 2.0

Ja natuurlijk, winner. Niemand is een looser,ook jij niet.
Wat is er allemaal gebeurd het afgelopen jaar dat iedereen uit de klas mag komen behalve jij ? Ik kan mij slecht voorstellen dat dit van het ene op het andere moment uit de lucht komt vallen.

Ben je het afgelopen jaar ook (veel ?) gepest in de klas ?

Heb je al overwogen om het hier eens met je mentor over te hebben ? Misschien dat die je kan helpen. Persoonlijk vind ik dit niet helemaal een gezonde situatie.

Het liefst zou ik je gewoon een dag mee uit nemen en je een leuke dag bezorgen in de plaats van dat klassenfeestje alleen ben ik bang dat dat ook niet gaat lukken.

Wanneer je de behoefte voelt om je hart nog meer te luchten of om het gesprek aan te gaan ben je hier uiteraard van harte welkom.
7
Problemen op School / Eindfeest, ik mag niet komen ?
« Laatste bericht door Loser2.0 Gepost op 06 juni 2018, 16:38:48 »
Hallo
Ik heb een heel jaar met mijn klasgenoten in de klasgezeten en we hebben voor het einde van het jaar houden we een feestje maar ze willen nie dak kom
Vind iemand mij wel tof
8
Problemen in de Liefde / Re: Verliefd op 2 jongens
« Laatste bericht door Celintjuu Gepost op 27 mei 2018, 11:02:59 »
Hai happy_man,

Als eerste bedankt voor je reactie! Ik was ook niet van plan om eventueel gelijk met de volgende relatie verder te gaan en dat weet die jongen om wie het gaat ook. Hij heeft daar gelukkig veel respect voor en zal rustig wachten tot ik er klaar voor ben. (Dat heeft hij zelf gezegt). De reden waarom ik slecht in mijn vel zit is omdat ik heel veel nadenk. Afgelopen weken gaat het steeds hier over en ik kan het niet stoppen. Ik weet dus gewoon niet goed wat ik doen moet en daardoor wil het allemaal niet zo goed.
9
Problemen in de Liefde / Re: Verliefd op 2 jongens
« Laatste bericht door Happy_Man Gepost op 26 mei 2018, 23:16:47 »
Hallo Celintjuu,

In de eerste plaats van harte welkom hier op het forum.
Dit is best wel een lastig probleem denk ik.
Aan de andere kant, je hebt een relatie met iemand die heel erg afstandelijk tegen je doet, iemand die ver weg woont en iemand die je waarschijnlijk ook niet zo vaak ziet.
Volgens mij kan dat nooit een echt leuke relatie zijn.
Bovendien, doordat hij zo afstandelijk doet denk ik dat hij je ook behoorlijk kwetst, waarom zou jij hem dan niet mogen kwetsen door de relatie te beƫindigen ?
Een relatie moet je toch positieve energie geven, toch geen energie kosten ?

Ik denk ook niet dat het slim is om meteen van de ene relatie in de andere te rollen maar dat je er beter aan doet om eerst weer een beetje gelukkig met jezelf te worden. Anders lijkt het net alsof die andere jongen je rebound is en je die alleen gebruikt om je oude vriendje te vergeten.
.
Hoe komt het trouwens dat je nu zo slecht in je vel zit, heb je nog meer problemen ?

Sterkte,

Happy_Man
10
Problemen in de Liefde / Verliefd op 2 jongens
« Laatste bericht door Celintjuu Gepost op 26 mei 2018, 21:46:20 »
Heey, ik heb een probleem... ik ben 15 en heb al bijna 3 jaar een relatie. Het probleem is alleen dat hij heel afstandelijk doet, erg ver woont en dat onze relatie erg veranderd is. En niet direct op positieve manier. Ik hou nog wel van hem maar ik denk dat het misschien gewoon gewenning kan zijn.

Er is dus nog een jongen.. hij woont dicht bij en doet erg aardig. Ik weet dat hij mij leuk vindt en ik ga hem ook steeds leuker vinden. Gister pakte hij mijn hand en het voelde er vertrouwd. Toch trok ik na 10 seconde mn hand weg want ik heb gewoon een relatie.

Ik weet nu echt niet wat ik doen moet.. ik wil niemand kwetsen, maar ik zit nu slecht in mn vel... Help mij pleasee xx
Pagina's: [1] 2 3 ... 10