Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Problemen op School / Re: VWO 3 moeilijkste jaar?
« Laatste bericht door es2003 Gepost op 22 september 2018, 14:53:45 »
Hoi!

Ik ben nu ook net 3 weekjes begonnen en doe nu 4VWO (heb dus 3VWO eindelijk achter de rug) en wil eventjes mijn ervaring delen. 3VWO is inderdaad een erg moeilijk jaar, dit komt vooral omdat je natuurlijk alle vakken hebt en een profiel moet gaan kiezen wat ook nog voor extra stress zorgt. Ik denk inderdaad dat het het belangrijkst is om te weten dat het niet uitmaakt om met zesjes over te gaan. Lees ook even goed de overgangsnormen van de school (soms kun je compenseren). Probeer gewoon alles goed bij te houden, plan goed en praat vooral met je mentor (als je je er comfortabel voelt). Praat over tegen welke vakken je op zit, hoe je wil plannen/werken en over eventuele andere problemen. Praat ook met je docenten! Laat je ook niet demotiveren door onvoldoende's in het begin want er is nog genoeg tijd om ze op te halen. (ken genoeg mensen die halfweg het jaar 10 tekorten hadden en uiteindelijk gewoon overgingen). Vergeet ook alle groepsdruk van je klas die misschien stoer proberen te doen over slechte cijfers halen, geen huiswerk maken, want die mensen komen uiteindelijk ook alleen maar zichzelf tegen. Ook moet je onthouden dat je als je overgaat je eigen pakket gaat volgen, wat betekent dat je minder vakken hebt die je niet meer interesseren en ook meer kunt focussen (soort lichtje aan het einde van de tunnel haha).

xxx
2
Problemen op School / Re: VWO 3 moeilijkste jaar?
« Laatste bericht door Happy_Man Gepost op 17 september 2018, 21:29:49 »
Ben jij de enige in de klas die tegen dit probleem aan loopt ? In dat geval weet ik weinig mogelijkheden.

Wanneer de rest van de klas er ook last van heeft zou ik eens met de gehele klas het gesprek hier over aan gaan met jullie mentor of een studiebegeleider.
3
Problemen op School / Re: VWO 3 moeilijkste jaar?
« Laatste bericht door Sannevdk Gepost op 17 september 2018, 17:50:30 »
Ok hallo,

Ik zit nu 3 weken in VWO 3 en ik HAAT het! Deze weken zit ik alleen maar aan huiswerk! Hoe gaat dat als ik weer toetsen krijg? Moet ik dan om 10 uur nog bezig zijn? Ik weet niet wat die leraren verwachten, maar dit is toch iets te veel... :-X
4
Problemen in de Liefde / Re: Hart luchten
« Laatste bericht door Sralitch Gepost op 23 augustus 2018, 19:51:26 »
Hoi,

Zeker is dat geen probleem.
Als je je hart wilt luchten, stuur gerust een bericht.
Daar zijn dit soort fora voor.

~Sralitch
5
Problemen in de Liefde / Hart luchten
« Laatste bericht door Sigaar Gepost op 21 augustus 2018, 20:38:01 »
Ik heb wat problemen laatst gehad waar ik nogal mee zit. Zou iemand het erg vinden als ik dmv. prive berichten mijn hart zou kunnen luchten en om advies te kunnen vragen?
6
Problemen met je Uiterlijk / Re: Dik
« Laatste bericht door Sannevdk Gepost op 18 augustus 2018, 13:13:18 »
Happy_Man,

Ik heb inderdaad iets niet verteld, ik moet namelijk elke dag een uur fietsen (van huis naar school en weer terug) daarom vindt mijn vader dat ik te weinig voedingsstoffen binnenkrijg. Toen maakte ik me er geen zorgen over, maar nu is het wel veranderd. Omdat het vakantie is beweeg ik niet erg veel, maar stukje bij beetje val ik nog steeds af. Misschien komt dat doordat ik soms gewoon vergeet te eten of het is iets anders.

Gelukkig zijn er niet nog meer problemen, althans nu nog niet.

Ik zal kijken wat ik hier zelf aan kan veranderen, een diƫtiste lijkt mij ook een goed idee.

Dankjewel Happy_Man!
7
Problemen op School / Re: VWO 3 moeilijkste jaar?
« Laatste bericht door Sannevdk Gepost op 18 augustus 2018, 12:58:46 »
Dankjewel Happy_Man, dit heeft mij weer wat zelfvertrouwen gegeven. Op school hebben we speciale mensen voor ons te helpen en ik kan terecht bij mijn ouders, maar daar voel ik me dan niet op mijn gemak bij. Nog steeds heel erg bedankt, nog niemand had zoiets gezegd tegen mij over VWO 3.
8
Problemen op School / Re: VWO 3 moeilijkste jaar?
« Laatste bericht door Happy_Man Gepost op 17 augustus 2018, 23:10:00 »
Haai Sanne,

Ik begin mij een beetje af te vragen hoe het zit met je zelfvertrouwen of zelfbeeld.
Het feit dat je naar 3 VWO gaat geeft denk ik al aan dat jij best een slimme meid bent, dus waar zou je bang voor moeten zijn. Ieder mens is verschillend. Waar de ene met moeite die derde klas doet rolt de ander er lachend doorheen.
En dan nog, Wat is het ergste dat je kan overkomen wanneer je met zesjes dat jaar door rolt ? Je gaat gewoon over naar 4 VWO en kan in dat jaar weer betere resultaten halen toch ? Kom op meid, schouders er onder en er voor gaan, je kunt het best.

Heb jij iemand bij wie je terecht kunt met je vragen en onzekerheden ? Kan jij over dit soort dingen ook met je ouders praten ?
 
Sterkte dametje,

Happy_Man
9
Problemen met je Uiterlijk / Re: Dik
« Laatste bericht door Happy_Man Gepost op 17 augustus 2018, 22:55:35 »
Ik weet het niet Sanne maar volgens mij heb jij het best wel zwaar.

Ik denk dat je wel weet dat je niet het enige meisje bent met dit probleem van jouw leeftijd. En bijna altijd wordt dit veroorzaakt doordat deze meisjes een volkomen vertekend zelfbeeld hebben.
Hoe kan je nu met maatje 34 denken dat je te dik bent ? Ik geloof zelfs dat er geen maatje 32 bestaat dus veel dunner dan dat je nu bent kan eigenlijk niet.

Zeg eens eerlijk, heb je ons wel alles verteld ? Of heb je nog ergens dingen weg gelaten ? Gewoon vergeten te vertellen zeg maar ;) Wanneer jij echt eet wat je zegt te eten en niet extreem veel beweegt dan zou mijn advies zijn om naar je huisarts te gaan want in dat geval is er sprake van een lichamelijk probleem bij je.
Met de door jou genoemde hoeveelheid voedselinname mag je niet afvallen, dan moet je in ieder geval op gewicht blijven.

Verder hebben meisjes met deze problemen vaak nog een ander probleem (niet altijd), dus het zou mij niets verbazen wanneer er nog meer speelt.

Heb je wel een realistisch beeld van je lichaam ? Een beetje vet op je lichaam is heel normaal, sterker nog, het is ongezond wanneer je helemaal geen vet op je lichaam hebt. Het zijn de reserves voor de momenten dat het lichaam even te weinig voedingsstoffen binnen krijgt maar het zorgt er ook voor dat het lichaam op temperatuur blijft.

Weet je Sanne, ik geef normaal gesproken de voorkeur aan slanke meisjes maar je kunt ook TE slank zijn en dat is verre van aantrekkelijk.

Ik hoop dat je hier blijft schrijven en ik hoop ook dat we je een beetje kunnen helpen.
Het idee van je moeder om je naar een kliniek te sturen is zinloos wanneer hier daadwerkelijk sprake is van een lichamelijk probleem. Is er echter sprake van een psychische oorzaak dan kan dat zeker een optie zijn.

Is het een optie om eens een diƫtiste te bezoeken zodat die jou een beetje kan helpen om op een gezonde manier op zijn minst een stabiel gewicht te houden ?

Sterkte,

Happy_Man
10
Problemen op School / VWO 3 moeilijkste jaar?
« Laatste bericht door Sannevdk Gepost op 17 augustus 2018, 22:31:42 »
Hi,

Volgend jaar ga ik naar VWO 3 en ik ben eigenlijk best wel bang, want veel kinderen van hogere klassen zeggen dat VWO 3 het ergste jaar is en dat ze maar met moeite zijn overgegaan. Is dit gewoon bangmakerij of is het echt heel moeilijk?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10